Hoe verloopt het afbouwproces? Stap voor stap (2023)

Het afbouwproces is de fase na de ruwbouw. Zodra de ruwbouwfase van een pand klaar is, wordt de ruwbouw vervolgens afgebouwd, bijvoorbeeld het plaatsen van wanden, stucwerk, schilderwerk, interieurinrichting, vloerbedekking, tegels en sanitair, etc. Afbouw betekent heel simpel: het bewoonbaar of werkbaar maken van een woning of bedrijfspand. In dit artikel komt u stap voor stap meer te weten over het afbouwproces van een woning of bedrijfspand.
Eindresultaat van de kantine in het bedrijfspand van DTA

1. Kennismaking & Consultatie

Voordat het afbouwproces kan beginnen moet er natuurlijk eerst een goed kennismakingsgesprek zijn, waarbij u al uw wensen en behoeften met ons kunt delen. Daarnaast wordt er ook besproken welke materialen, kleuren en afwerkingen er mogelijk gebruikt worden tijdens uw afbouwproject. 

Na afloop van het gesprek zullen wij een gedetailleerde offerte opstellen en een realistisch tijdschema voor uw afbouwproject. Zodra u hiermee akkoord gaat, kan uw project beginnen.

2. Voorbereiding van de afbouw

Voordat de daadwerkelijke afbouw kan beginnen, wordt uw kantoor of woning voorbereid. Dit omvat het verwijderen van oude afwerkingen of sloopwerkzaamheden, indien dit nodig is. Bij ruwbouw is dit niet altijd nodig aangezien het een gloednieuw pand is.

3. Installatiewerkzaamheden voor uw afbouwproject

De installatiewerkzaamheden voor uw afbouwproject omvatten het leggen van een technische fundering. Dit omvat onder andere elektrische bedrading, loodgieterswerk en andere infrastructurele elementen van uw pand, die ervoor zorgen dat de ruimte volledig functioneel wordt.

4. Tegels en sanitair voor uw afbouwproject

Een essentieel onderdeel van het afbouwproces is het plaatsen van tegelwerken en sanitair. Dit omvat het plaatsen van tegels op vloeren of/en muren en het installeren van sanitaire voorzieningen, zoals badkamers, toiletten en keukens.

Tevens is DH Afbouw gespecialiseerd in tegelwerken en sanitair voor zowel de zakelijke als de particuliere markt.

5. De volledige afbouw en afwerking

In deze stap wordt het pand volledig afgebouwd. Dit omvat onder andere alle schilderwerken, plafondafwerking, vloerbedekking en inrichting. Zodra dit klaar is, zijn uw ruimtes niet alleen functioneel beter, maar hebben ze een frisse moderne look waar comfortabel gewoond of gewerkt kan worden. 

Contact met DH Afbouw

Nieuwste Artikelen

Recente Projecten

Deel ons op Social Media

Facebook
WhatsApp