Wat zijn belangrijke overwegingen bij afbouw van kantoorruimtes?

Het afbouwen van kantoorruimtes is een slimme keuze voor bedrijven die op zoek zijn naar een moderne en strategisch ingedeelde werkomgeving. Als u van plan bent een afbouwproject te starten voor uw kantoorpand, dan zijn er een paar belangrijke overwegingen waar u rekening mee moet houden bij het afbouwen van uw kantoorruimtes. In dit artikel vindt u 10 overwegingen waar u rekening mee moet houden.
Werkplekken in het net afgebouwde bedrijfspand van DTA

1. Functionele kantoorinrichting bedenken, voordat de afbouw van uw kantoorruimtes begint.

Voordat de afbouw van uw kantoorruimtes kan beginnen, is het erg belangrijk dat u goed nadenkt over hoe u het beste uw kantoor kunt indelen. Bijvoorbeeld: waar plaats je wanden, bureaus, vergaderruimtes en gedeelde zones. Het is belangrijk om hier van tevoren goed over na te denken, zodat u gaande het afbouwproject niet tegen problemen aanloopt. Ook kan een goed ingericht kantoor de workflow en werksfeer binnen uw kantoor verbeteren.

DH Afbouw biedt hulp bij het bedenken van een moderne en efficiënte inrichting voor uw kantoor. Vaak werken wij samen met een architect, zodat alles tot in precisie van tevoren wordt uitgedacht en uitgewerkt. Hierdoor lopen voorkomen we misverstanden tijdens de afbouw van uw kantoor.

2. Een ontwerp maken dat makkelijk aan te passen is voor de toekomst

Bij het maken van een ontwerp voor uw nieuwe kantoorinrichting is het belangrijk hierbij ook na te denken over wat u mogelijk nog wilt veranderen in toekomst. Het opnieuw inrichten van uw kantoor kan bijvoorbeeld nodig zijn bij een groei in personeel of een verandering in uw werkprocessen.

3. Rekening houden met technologische integratie tijdens de afbouw van uw kantoorruimtes

Als uw kantoor afgebouwd wordt, is het erg belangrijk om rekening te houden met technologische integratie. Zorg er dus voor dat er genoeg stopcontacten, netwerkaansluitingen en mogelijk audiovisuele systemen zijn. Misschien heeft u deze op dit moment niet nodig, maar technologie groeit snel en het kan zomaar zijn dat u deze over 10 jaar wel nodig heeft.  

4. Rekening houden met goede verlichting en ventilatie/airco

Goede verlichting en ventilatie zijn essentieel voor een kantoor. Natuurlijke lichtinval en doordachte verlichting kunnen productiviteit en het welzijn van uw medewerkers aanzienlijk verbeteren.  

Hetzelfde geldt voor goede ventilatie en airco. Het is belangrijk dat uw kantoor niet te koud en niet te warm is. Een koud of heel heet kantoor zal het welzijn en de productiviteit van uw personeel aanzienlijk beïnvloeden. Een goede temperatuur en schone lucht in uw kantoor zijn dus essentieel.

5. Goede geluidsisolatie in uw kantoor

Een stil en rustig kantoor kan de werksfeer en productiviteit van uw medewerkers aanzienlijk verbeteren. Het is daarom ook zeker een goede overweging om goede geluidsisolatie te laten plaatsen in uw kantoor.

6. Collaboratieve ruimtes in uw kantoor

Wilt u samenwerking stimuleren binnen uw bedrijf? Dan zijn collaboratieve ruimtes een goede overweging in uw kantoorpand. Dit kan bijvoorbeeld: informele ontmoetingsplaatsen, zoals een kantine of specifieke plaatsen voor goede samenwerking.

7. Gebruik maken van een doordacht interieurontwerp waarin uw merk goed naar voren komt

Als u een afbouwproject wilt starten in uw kantoorpand, dan is het zeker een goede overweging om uw merk beter naar voren te laten komen (branding). Dit kan onder andere het gebruiken van uw bedrijfskleuren, logo en andere brandingelementen omvatten.

8. Rekening houden met bepaalde regelgeving en vergunningen tijdens de afbouw van uw kantoorruimtes

Voordat de afbouw van uw kantoor van start kan gaan, is het essentieel dat u op de hoogte bent van bepaalde regelgeving en vereiste vergunningen voor het afbouwen van uw kantoor. Als dit niet het geval is, kan het later juridische problemen veroorzaken. DH Afbouw kan u hier in steunen, zodat dit allemaal van tevoren goed geregeld is. 

Slot

Door al deze overwegingen te implementeren in het afbouwen van uw kantoor, creëert u niet alleen een moderne kantooromgeving, maar ook een functioneel ingerichte ruimte die aan al de behoeften van uw bedrijf voldoet. 

Het afbouwen van uw kantoor is niet slechts een ver modernisering van uw pand, maar een investering in de productiviteit en de werksfeer binnen uw bedrijf.

Contact met DH Afbouw

Nieuwste Artikelen

Recente Projecten

Deel ons op Social Media

Facebook
WhatsApp